Juldekoration Julkula vänster
precis rgb white
precis rgb white

Precis startar svensk presstjänst

Publicerad: 23/2, 2018

Behöver ni hjälp med att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser? Det är sällan man kan lösa uppgiften själv och det kan vara svårt att veta vart man skall vända sig beroende på budget, målgrupp och på vilka sätt man vill nå ut med sina nyheter.

Kommunikationsbyrån Precis Reklam i Gävle lanserar nu en helt ny tjänst som heter just Presstjänst. Där hjälper de till med att formulera, publicera och distribuera både enkla nyhetsuppdateringar för hemsidor och officiella pressreleaser åt både mindre och större svenska företag samt organisationer men även utländska verksamheter som vill nå ut med sitt budskap på den svenska marknaden.

Nyheter för både hemsida och sociala medier
– Vi har tagit fram ett standardiserat system för att snabbt, enkelt och effektivt hjälpa kunder över hela landet med de här tjänsterna, berättar Joe Formgren från Precis Reklam som grundat tjänsten tillsammans med en annan webbyrå. Vi arbetar som en skrivbyrå och formulerar och publicerar välskrivna nyhetsuppdateringar eller pressmeddelanden som kan skickas till media, användas som nyhet på hemsidan och som grund storytelling på sociala medier.
Den gemensamma plattformen som används är den svenska nyhetstjänsten SvenskPress.se där allt redaktionellt material publiceras sökmotoroptimerat för att sedan automatiskt publiceras i ett antal webbtidningar som i sin tur distribuerar materialet vidare.

Enkelt och kostnadseffektivt
– Genom ett samarbete med oss på Presstjänst får våra kunder en enkel, kostnadseffektiv och professionell lösning för att formulera och publicera egna nyheter till en bråkdel av kostnaden för att anställa någon som skall sköta den här typen av arbetsuppgifter. Vi anpassar språket och tonen i budskapet utifrån bransch och vilka målgrupper våra kunder kommunicerar med. Dessutom blir ju varje nyhet mycket effektiv när det gäller SEO (Search Engine Optimisation) då den förutom att användas för att uppdatera den egna hemsida syns på flera nyhetstjänster liksom olika nättidningar. Vi producerar, formulerar och publicerar, en vanlig "nyhet" för femtonhundra kronor men har man ett löpande avtal hjälper vi till med flera nyheter i månaden för under tusen kronor!

Tips om nyhetstexter
En nyhetstext skall på ett enkelt sätt ge läsaren information om någon aktuell händelse i en verksamhet. Nyheten skall inledas med en välformulerad rubrik följd av en ingress som sammanfattar det viktigaste i några enkla meningar. Grunden är att alltid använda ett språk som är vårdat, enkelt och lätt att begripa ven för de som inte är helt insatta i respektive bransch. Texten bör därför inte innehålla för mycket facktermer.
– Vi kompletterar alla artiklar som publiceras på nyhetstjänster med kontaktperson och kontaktuppgifter till uppdragsgivaren liksom länkar till mer information som hemsida och de sociala medier de medverkar på, berättar Joe. Dessutom ”måste” det vara en bild med som visualiserar nyheten annars har man ingen större chans att synas i bruset.
En annan viktig poäng är också att kundens bästa sökord alltid skall förekomma i nyhetsartiklarna. Det är grundläggande för bra sökmotoroptimering och gör att alla nyheter som leder till hemsidan gör att den hamnar allt högre hos sökmotorerna.
Förutom nyhetstjänsten SvenskPress publicerar Presstjänst sedan även pressreleaser på andra rikstäckande presstjänster som t.ex. MyNewsdesk och Cision om kunderna har konton där.
– Vi hjälper gärna företag med enstaka insatser men vill de ha riktig nytta av våra tjänster så bör man ha ut några nyheter per månad och då kan vi erbjuda riktigt fördelaktiga villkor genom Presstjänst. Vill våra kunder även ha hjälp med att uppdatera sin hemsida, Facebooksida eller andra sociala medier med sina nyheter så kan vi erbjuda ett komplett Kommunikationspaket då vi även kan skicka regelbundna nyhetsbrev med kundens unika logotype och grafik genom SvenskPress publiceringssystem.

Bildtext: Grundarna av Presstjänst fr.v. Henrik Dahl, Stefan Wennberg, Joe Formgren och Emanuel Golabiewski på Precis Reklam i Gävle.

För mer information se:
http://www.presstjanst.se
Adress: Precis Reklam. Muréngatan 14, 802 50 Gävle
E-post: kontakt@svenskwebbservice.se
Marknad: Joe Formgren, 070-679 79 00
Kundsupport: Emanuel Golabiewski, 026-511 000

För mer information om nyhetstjänsten SvenskPress.se: http://www.svenskpress.se

I konceptet finns även en komplett webbservice om man även vill ha hjälp med att uppdatera sin hemsida och sociala medier se:
http://www.svenskwebbservice.se

Grundarna av Svensk Webbservice fr.v. Henrik, Stefan, Joe och Emanuel på Precis Reklam i Gävle.

Grundarna av Svensk Webbservice fr.v. Henrik, Stefan, Joe och Emanuel på Precis Reklam i Gävle.

Sociala medier

Alla rättigheter reserverade ©
Precis Reklam producerad i
Yodo